Salçalı kereviz çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Kış aylarının sağlıklı ve doyurucu lezzetlerinden biri olan salçalı kereviz çorbası, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Taze sebzelerin uyumu ve salçanın dengeli lezzetiyle hazırlanan bu çorba, soğuk günlerde içinizi ısıtacak.

20 Kasım 2025

Salçalı Kereviz Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Kerevizleri soyup küp küp doğrayın, havuçları rendeleyin veya küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Doğranmış kereviz ve havucu tencereye ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın
  • Kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin
  • İsteğe bağlı olarak blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirebilirsiniz
  • Sıcak servis yapın, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz

Not: Çorbayı daha lezzetli yapmak için pişirme esnasında bir tutam dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Ayrıca servis esnasında üzerine limon sıkmak çorbanın lezzetini dengeleyecektir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
;