Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi Malzemeler 4 adet orta boy kereviz ( Yapraklı ) 2 adet orta boy patates 1 orta boy soğan 1/2 kg kuşbaşı et 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 limon 1 yumurta 1 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı 1- Etleri tencereye koyun ve pişirin. Yağını koyup ,etler hafifçe kavrulup, renk değiştirince 1 çay bardağı su koyup pişmeye bırakın. 2- Kereviz ve patatesleri soyun ve limonlu suya koyun (kararmaması için ) 3- Kerevizin yapraklarının taze ve körpe olanlarını ayrıca yıkayın ve ince ince doğrayın. 4- Soğanları küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave edin ve etle pişmesini sağlayın. Soğanlar ölünce içine salça ve pul biberi ekleyin.Kaşıkla hafifçe kavrulmalarını sağlayın. 5- Soyduğunuz kereviz ve patatesleri büyük küpler halinde doğrayın ve tencereye katın. 5 dk. karıştırın, 2 su bardağı sıcak su ilave edin. 6- Tencere kaynayıp, kerevizler ve patatesler pişmeye dönünce kereviz yapraklarını ekleyip, tuzunu atın. 7- Bir kasede yumurta ve limonun suyunu iyice çırpın. Yumurtanın beyazının iyice çözünmesi gerekmekte.( Yemekte pişmiş yumurta beyazı görmemek için ) İyice çırpılan karışıma, yemeğin suyundan bir kepçe ekleyin ve tekrar çırpın.Sonra tekrar yemeğin suyundan bir kepçe ekleyip karışımı tekrar çırpın.Böylece 2-3 kez bu işlemi yaparak yemeğin suyuyla karıştırın. Son olarak kaseyi tencereye boşaltın ve tencereyi karıştırın.2 kez tencere kaynadığında yemeğinizin altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın. Son Güncelleme : 09.12.2018 03:41:23 Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi" Terbiyeli kereviz yemeği BEYAZ bir yemektir. İçerisine SALÇA atılarak lezzetinin bozulması istenmez. Tarifi Salçasız ve sonunda yumurta limon suyu karışımına bir yemek kaşığı un ekleyerek yapın. Kerevizci . 24.02.2013 CEVAP YAZ | .JPG) | Zeytinyağlı Kereviz | Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağ kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağlı kereviz özellikle ... |  | Kereviz Salatası | Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz hakkında oldukça önemli bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kereviz pancar grillerden... |  | Portakallı Kereviz | Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğinin birebir önüne geçmektedir. Sarılık, yüksek tansiyon ve böbrek taşlarının dökülmesine de ya... |  | Kereviz Sapı Çorbası | Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, salatası ve dolması yapılarak oldukça farklı şekillerde değerlendirilebilir. Hatta sapları turşul... |  | Kereviz Tuzu | Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapraklarının boyu yaklaşık bir metre olabilir. Kendine özgü kokusu olan bitkidir. Avrupa'nın kuze... | .jpg) | Kereviz | Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan yaprakları ve kökü tüketilen iki yıllık bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme çalan beyaz renkte ve 2-3 mm çapındadır. Yaprakları bir metreye kadar uzayabilir. Kokusu olan bitki, daha çok Avrupa'nın kuzey... |  | Kerevizin Faydaları | Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğundan dolayı vücuda birçok fayda sağlamakta ve hastalıklar üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. K... |  | Kereviz Yemekleri | Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabilmektedir. Kerevizin iştah aştığı ve bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Kereviz, m... |  | Terbiyeli Kereviz | Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A,B ve C vitaminleri, selenyum, bakır, çinko, fosfor gibi mineraller ile hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Sapı, yaprakları... |  | Kereviz Yemeği | Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlamak, mideyi güçlendirip iştah açmak ve sinirsel olarak oluşan yorgunlukları gidermek bulunmaktadır. ... | .jpg) | Kereviz Çorbası | Kereviz Çorbası İçin Malzemeler1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış patates4 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı su1 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 litre kaynar su1 yemek kaşığı limon suyuTuzKarabib... | | | Zeytinyağlı Kereviz | | Kereviz Salatası | | Portakallı Kereviz | | Kereviz Sapı Çorbası | | Kereviz Tuzu | | Kereviz | | Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi | | Kerevizin Faydaları | | Kereviz Yemekleri | | Terbiyeli Kereviz | | Kereviz Yemeği | | Kereviz Çorbası | |