Kereviz Çorbası İçin Malzemeler
Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle, derin ve geniş bir tencereye 3 su bardağı suyu ekleyin. Ardından doğranmış kereviz, havuç ve patatesi ilave edin. Yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın. Sebzelerin iyice yumuşaması için orta ateşte pişirmeye devam edin. Sebzeler piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve sebzeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra sebzeleri pürüzsüz hale gelene kadar bir blenderdan geçirin. Sebze karışımına 1 litre kaynar su ekleyin ve orta ateşte tekrar pişirmeye başlayın. Ayrı bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve 2 yemek kaşığı unu ekleyin. Un, hafif pembeleşene kadar kavurun. Ardından, azar azar 1 su bardağı sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Kaynayan sebze karışımından birkaç kaşık alarak un ve süt karışımına ekleyin. Çorbanın pürüzsüz bir hal alması için çırpma teliyle karıştırın. Hazırladığınız un ve süt karışımını çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek yaklaşık 10 dakika boyunca orta ateşte pişirin. Kereviz çorbası artık servise hazır. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kereviz, içeriğinde bulunan yüksek miktarda lif, vitamin ve mineraller ile oldukça sağlıklı bir sebzedir. Kereviz çorbası, özellikle kış aylarında vücudu ısıtıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle tercih edilen bir çorbadır. Çorbanın daha besleyici olması için üzerine doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbanın kıvamını damak zevkinize göre ayarlamak için su veya süt miktarını artırabilirsiniz. |