Çocuklar için kereviz yemeği nasıl hazırlanır?

Çocukların genellikle sevmediği kerevizi lezzetli hale getirmenin sırları bu tarifte saklı. Besin değeri yüksek bu sebzeyi, çocukların severek yiyeceği şekilde hazırlamanın püf noktaları ve pratik ipuçları paylaşılıyor.

20 Kasım 2025

Çocuklar İçin Lezzetli Kereviz Yemeği Tarifi


Kereviz, vitamin ve mineral deposu olmasına rağmen bazen çocukların sevmediği bir sebzedir. İşte çocuklarınızın bayılarak yiyeceği, gizli sağlık deposu kereviz yemeği tarifi:

Malzemeler:


  • 2 orta boy kereviz
  • 1 büyük havuç
  • 1 soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:


  • Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve limonlu suda bekletin
  • Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip renk değiştirene kadar pişirin
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
  • Küp doğranmış havuç ve süzülmüş kerevizleri ekleyin
  • Tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın
  • Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
  • Son 5 dakika bezelyeleri ekleyin

Çocuklar İçin İpuçları:

  • Kerevizleri daha küçük parçalar halinde doğrayın
  • Yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz
  • Yoğurtla servis yaparak daha lezzetli hale getirebilirsiniz
  • Kereviz kokusunu azaltmak için bol limon kullanın

Bu tarifle hem çocuklarınıza sağlıklı bir öğün hazırlamış olacak, hem de kerevizin faydalarından yararlanmalarını sağlayacaksınız. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
;