Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağı kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağlı kereviz özellikle batı illerimizde Ege ve Akdeniz bölgesinde daha çok yapılmaktadır. Kerevizin sağlığımız yönünden pek çok faydası vardır.
Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Cinsel gücü ve isteği artırır, iktidarsızlığı giderir. Ağız kokusunu önler, iştah açar. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir, gaz söktürücüdür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Hipertansiyon, diyabet ve prostat hastalarına faydalıdır. Cilde parlaklık verir, tazeler, anne sütünü artırır. Bu kadar faydalı bir sebzenin zeytinyağı da kullanılarak daha da sağlıklı bir hale getirilir. Yemek davetlerinde sunacağımız lezzetli bir sebze yemeğidir. Özellikle de çocuklarımıza sevdirerek yedirebileceğimiz faydalı bir yiyecektir.

Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri

  • 3 tane kereviz
  • 2 tane havuç
  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tane limon
  • 5-6 dal dere otu
  • Tuz
  • 2 su bardağı portakal suyu

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?


Öncelikle yemeğe kullanacağımız, sebzeleri yıkayıp soyalım.
Kerevizlerin saplarını ve kök kısımlarını keserek temizleyelim. Kerevizleri zamanımız olup da bekletecek olursak bol limon sıkılmış suyun içine koyabiliriz. Bir süre beklettikten sonra kerevizleri küp-küp doğrayalım, diğer sebzeleri de aynı şekilde doğrayalım. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve yemeği pişireceğimiz büyük bir tencereye koyalım. Zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine havuçları ilave edip 1-2 dakika kadar karıştırarak kavuralım. Üzerine patates ve kerevizleri koyup 1-2 kez karıştıralım. Yemeğe iki su bardağı portakal suyu koyalım. Portakal suyu taze sıkılırsa daha iyi olur ancak herhangi bir marka olması da fark etmez sadece lifli olmaması gerekir. Orta derecedeki ateşte bir taşım kaynatalım. Zeytinyağlı kereviz kaynayınca, ocağı en kısık ateşe ayarlayarak kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Zeytinyağlı kereviz oda sıcaklığında bir süre bekletildikten sonra soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 11:12:02
Zeytinyağlı Kereviz ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Kereviz Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Kereviz"
Kereviz portakal ve zeytinyağ muhteşem olmuş
Yüsra . 06.03.2014

Kereviz Salatası

Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz...
Devamını Oku

Portakallı Kereviz

Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğ...
Devamını Oku

Kereviz Sapı Çorbası

Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, sala...
Devamını Oku

Kereviz Tuzu

Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapra...
Devamını Oku

Kereviz

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan yaprakları ve kökü tüketilen iki yıllık bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme çalan beyaz renkte ve 2-3 mm...
Devamını Oku

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Malzemeler.4 adet orta boy kereviz (Yapraklı)2 adet orta boy patates.1 orta boy soğan...
Devamını Oku

Kerevizin Faydaları

Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğu...
Devamını Oku

Kereviz Yemekleri

Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabil...
Devamını Oku

Terbiyeli Kereviz

Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A, B ve C vitaminleri, selenyum, bakır...
Devamını Oku

Kereviz Yemeği

Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlama...
Devamını Oku

Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası İçin Malzemeleri1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış p...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024