Terbiyeli Kereviz

Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A, B ve C vitaminleri, selenyum, bakır, çinko, fosfor gibi mineraller ile hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Sapı, yaprakları aynı derecede besleyici özelliklere sahiptir. Kereviz vücutta stresi azaltır, yorgunluğu giderir, ağız kokusuna iyi gelir, öksürük için faydalıdır.
Bunun yanı sıra iştah açıcı, mideyi güçlendirici, cilt lekelerinde ve sivilcelerde tedavi edici, kolesterol ve yüksek tansiyonda düzenleyici etkileri vardır. Diyet yapanlar için de zayıflamalarına yardımcı olacağını söylemeliyiz. Açlığı bastırıp, tokluk hissi verdiğinden, rejimlerinizde mükemmel bir yardımcıdır. Bunun yanında vücudunuzda fazla suyu dışarıya atacaktır. Ayrıca emziren bayanların sütünü arttırıcı özelliklere sahiptir. Unutkanlarında bol miktarda kereviz tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Dilerseniz şimdi yemeğimizin yapımına geçelim.

Terbiyeli kereviz için gerekli olan malzemeler

  • 4 adet orta boy kereviz
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Terbiyeli kereviz nasıl yapılır?


Yemeğinizi hazırlamak için önce etlerinizi bir tencereye koyun.
Ocakta hafif bir şekilde kavurduktan sonra, üzerine bir çay bardağı su ilave ederek, pişmesini sağlayın. Daha sonra kerevizleri ve patatesleri ayıklayın. Kerevizleri kararmaması için limonlu suyun içine koyun. Kerevizlerin taze olan yapraklarını da kullanın. Patatesleri suyun içine koyabilirsiniz. Kuru soğanı ayıklayarak, yemeklik doğrayın. Etiniz suyunu çekip piştiyse, soğanları ve yağı ilave ederek birlikte kavurmaya başlayın. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca domates salçasını ve kırmızı pul biberi ilave edin. Malzemenin hepsini hafifçe kavurun. Sonra içine ayıklayıp doğradığınız patates ve kerevizleri ilave edin. Beş dakika kadar birlikte pişirin. Daha sonra içine yeteri kadar sıcak su ilave edin. Malzemeler kaynayıp, patates ve kerevizler pişerken içine kereviz yapraklarını ve tuzunu ilave edin. Bir kâsenin içinde yumurta ve limon suyu karışımını iyice çırpın. Yumurtanın iyice karışması gerek. İyice karıştırdığınız karışımın içine yemekten bir kaşık su alarak tekrar karıştırın. Yine bir kaşık yemek suyu ilave ederek karıştırın. Bu işlemi iki ya da üç kez tekrarlayın. Ardından terbiye karışımını tenceredeki yemeğin içine katınız. Yemeği bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Terbiyeli kereviz yemeğini sıcak olarak servis etmelisiniz. Eminiz sevdikleriniz bu yemeği beğeneceklerdir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 17:25:49
Terbiyeli Kereviz ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Terbiyeli Kereviz Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Terbiyeli Kereviz"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağı kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası vey...
Devamını Oku

Kereviz Salatası

Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz...
Devamını Oku

Portakallı Kereviz

Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğ...
Devamını Oku

Kereviz Sapı Çorbası

Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, sala...
Devamını Oku

Kereviz Tuzu

Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapra...
Devamını Oku

Kereviz

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan yaprakları ve kökü tüketilen iki yıllık bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme çalan beyaz renkte ve 2-3 mm...
Devamını Oku

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Malzemeler.4 adet orta boy kereviz (Yapraklı)2 adet orta boy patates.1 orta boy soğan...
Devamını Oku

Kerevizin Faydaları

Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğu...
Devamını Oku

Kereviz Yemekleri

Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabil...
Devamını Oku

Kereviz Yemeği

Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlama...
Devamını Oku

Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası İçin Malzemeleri1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış p...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024