Kereviz Sapı Çorbası

Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, salatası ve dolması yapılarak oldukça farklı şekillerde değerlendirilebilir. Hatta sapları turşulara bile lezzet vermesi için çiğden veya rejimde sağlıklı diyet yardımcısı olarak kaynatılarak bile kullanılabiliyor.
Yararları açısından saymakla bitmeyecek olan bu güzide sebze, kemik sağlığını teşvik eder. K vitamini, kalsiyum, magnezyum için iyi bir kaynaktır. Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı eklem oluşumuna yardımcı olur. Tansiyon düşürücü, sinirlenmeyi, stresi ve yorgunluğu önleyici, düş kırıklığı çekenlerin en iyi arkadaşı, unutkanların kurtarıcısıdır. Aynı zamanda kereviz sapının şifa dağıtan bir bitkisel iksir olduğunu ve başlayacağımız tarifle eşinize ve çocuklarınıza bu kadar kıymetli bir sebzenin sapından ve yapraklarından yapacağımız kereviz sapı çorbası, ile bambaşka bir çorba tadıyla sevmelerini sağlayacaktır. Tabi bu sağlıklı sebzeden en ufak zerresine kadar istifade etmek gerekiyor. Sevgili hanımlar, tarifimize başlarken zeytinyağı kullanmayanlar için tereyağı da kullanabilir, yağ cinsi size kalmış. Hazırlığımıza başlayalım.

Kereviz Sapı Çorbası Malzemeleri

  • 1 Kerevizin sapı ve yaprakları
  • 1 Küçük boy soğan
  • 4 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 2 Kesme şeker

Terbiyesi için

  • 2 Çorba kaşığı yoğurt
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1 Yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Kereviz Sapı Çorbası Nasıl Yapılır?


İlk önce kerevizin saplarından başlayalım.
Kerevizin saplarını ve yapraklarını güzelce yıkayalım. Soğanı soyup, ince ince doğrayalım. Sonra çorbamızı pişireceğimiz tenceremizi alıp, ocağımızın üstüne koyalım. İçine zeytinyağı, tuz ve şekeri de ekleyip, kavurmaya başlayalım. Ardından kereviz saplarını ve yapraklarını, uzun olacağı için birkaç parçaya bölüp tenceremize o şekilde koyalım. Kereviz sapları çok pişer. Bu da takribi 30 dakikadır. Soğanlar ve kereviz sapları iyice kavrulduktan sonra üzerine 5 bardak sıcak su ilave edelim ve kaynamaya bırakalım. Ayrı bir kapta yapacağımız terbiyesi için, malzemeleri alalım. İçine yoğurt, un, yumurta sarısını ve limon suyunu da katıp iyice karıştıralım. Daha sonra kaynamakta olan çorbamızdan birkaç kaşık sıcak su alıp, hazırlayacağımız terbiyeye ilave edelim. Yine arada karıştırmaya devam edelim. Bu işlemi terbiye ılık bir sıcaklığına gelene kadar yapalım. Ilınan terbiyeyi ağır ağır kaynamakta olan çorbamıza ilave edip, terbiye ettiğimiz çorbamızı bir müddet bu şekilde kaynatalım. Pişen kereviz sapı çorbamızı ocaktan alıp, sıcak servis yapalım. Arzuya göre üzerine, pul biber ve nane dökülebilir. Sağlıklı çorbanız hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 08:03:58
Kereviz Sapı Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kereviz Sapı Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kereviz Sapı Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağı kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası vey...
Devamını Oku

Kereviz Salatası

Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz...
Devamını Oku

Portakallı Kereviz

Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğ...
Devamını Oku

Kereviz Tuzu

Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapra...
Devamını Oku

Kereviz

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan yaprakları ve kökü tüketilen iki yıllık bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme çalan beyaz renkte ve 2-3 mm...
Devamını Oku

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Malzemeler.4 adet orta boy kereviz (Yapraklı)2 adet orta boy patates.1 orta boy soğan...
Devamını Oku

Kerevizin Faydaları

Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğu...
Devamını Oku

Kereviz Yemekleri

Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabil...
Devamını Oku

Terbiyeli Kereviz

Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A, B ve C vitaminleri, selenyum, bakır...
Devamını Oku

Kereviz Yemeği

Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlama...
Devamını Oku

Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası İçin Malzemeleri1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış p...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024