Salçalı Kereviz Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy kereviz
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı şeker (opsiyonel, salçanın acılığını almak için)
Yapılışı:
- Kerevizleri soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Havuçları da aynı şekilde doğrayın.
- Soğanı ince ince yemeklik doğrayın.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.
- Doğranmış kereviz ve havuçları tencereye ekleyip, 5 dakika kadar hepsini birlikte karıştırarak kavurun.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı toz biberi ekleyin.
- Üzerine sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
- Orta ateşte kerevizler ve havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Pişme süresi sonunda şekeri ekleyip, 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kerevizleri soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz kararmalarını önlersiniz.
- Yemeğin lezzetinin daha iyi olması için kereviz yapraklarını da ekleyebilirsiniz.
- Daha kıvamlı bir yemek isterseniz, 1 yemek kaşığı unu salçayla birlikte kavurabilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis edebilir, üzerine yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.
|