Oktay usta'nın tarifine göre kereviz çorbası nasıl yapılır?

Kış aylarının en besleyici sebzelerinden kerevizle hazırlanan bu nefis çorba, hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de sofralara şık bir lezzet katıyor. Oktay Usta'nın özel püf noktalarıyla hazırlanan tarif, kremamsı dokusu ve baharatların uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

20 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Kereviz Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre et suyu (veya tavuk suyu)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 avuç maydanoz

Yapılışı:


  • Kerevizleri soyup küp küp doğrayın, havuçları rendeleyin, soğanı ince ince kıyın
  • Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
  • Doğranmış kereviz ve rendelenmiş havucu ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Et suyunu yavaş yavaş ekleyerek topaklanmayı önleyin
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin
  • Blender ile pürüzsüz hale getirin
  • Süt ve kremayı ekleyip kaynamaya bırakın
  • Muskat, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin
  • İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Kerevizleri soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz kararmasını önlersiniz
  • Çorbanın kıvamını süt miktarını ayarlayarak istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz
  • Daha yoğun bir lezzet için et suyu yerine kemik suyu kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
;