Kereviz yaprağı kullanarak çorba nasıl yapılır?

Taze kereviz yapraklarının lezzetini öne çıkaran, besleyici ve pratik bir çorba tarifi. Sebzelerin doğal aromasıyla hazırlanan bu nefis çorba, hem hafif hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor. İsteğe bağlı eklenen tel şehriye ve limon dokunuşuyla farklı lezzet deneyimleri yaratmak mümkün.

20 Kasım 2025

Kereviz Yapraklı Çorba Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze kereviz yaprağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 litre su veya et suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


  • Kereviz yapraklarını güzelce yıkayıp ince ince doğrayın
  • Soğanı küp küp doğrayın
  • Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın

Pişirme Yöntemi:

  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Su veya et suyunu ilave edin, kaynamaya bırakın
  • Sebzeler yumuşayınca kereviz yapraklarını ekleyin
  • Tel şehriye kullanacaksanız ekleyin ve 10 dakika daha pişirin
  • Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

İpuçları:

  • Kereviz yapraklarını çorba pişmeye yakın ekleyin böylece vitaminleri kaybolmaz
  • İsterseniz çorbayı blenderdan geçirerek kremalı hale getirebilirsiniz
  • Üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz
  • Kereviz yapraklarının taze ve canlı görünümlü olanlarını tercih edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
;