Etli portakallı kereviz yemeği nasıl yapılır?
Portakalın ferahlatıcı aromasıyla kerevizin topraksı lezzetini buluşturan bu yemek, etin yumuşak dokusuyla tam bir denge sunuyor. Geleneksel tekniklerle hazırlanan tarif, her aşamasında pratik ipuçları içeriyor.
Etli Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 500 gr kuzu kuşbaşı veya dana eti
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet portakal (taze sıkılmış suyu ve rendelenmiş kabuğu)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 dal taze nane (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşamaları:
- Kerevizleri soyun, dilimleyin ve limonlu suda bekletin
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın
- Portakalın suyunu sıkın, kabuğunu rendeleyin
Yapılışı:
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, etleri ekleyip renk alana kadar kavurun
- Soğan ve sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar pişirin
- Kereviz dilimlerini tencereye ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun
- Portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve baharatları ekleyin
- Sıcak suyu ilave edip, kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin
- Son olarak taze naneyi ekleyip 2 dakika daha pişirin
Püf Noktaları:
- Kerevizlerin kararmaması için limonlu suda bekletin
- Portakal kabuğunu rendelerken beyaz kısmını kullanmayın
- Etlerin yumuşak olması için kısık ateşte pişirin
- Daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz
- Üzerine taze nane yaprakları serperek sunum yapabilirsiniz
|