Terbiyeli tavuklu kereviz yemeği nasıl yapılır?

Kerevizin özel lezzetini tavukla buluşturan bu nefis yemek, hem besleyici hem de oldukça doyurucu bir seçenek sunuyor. Terbiyeli sosuyla farklı bir tat arayanlar için ideal olan bu tarif, sofralarınızı renklendirecek pratik bir ana yemek alternatifi.

20 Kasım 2025

Terbiyeli Tavuklu Kereviz Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 orta boy kereviz
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz, karabiber

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı:

  • Kerevizleri soyup küp küp doğrayın, limonlu suda bekletin
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleştirin
  • Tavukları ekleyip renk alana kadar kavurun
  • Doğranmış havuç ve kerevizleri ilave edip 5 dakika daha kavurun
  • Sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin
  • Terbiye malzemelerini ayrı bir kasede çırpın
  • Yemeğin suyundan bir kepçe alıp terbiyeye yavaşça ekleyin
  • Terbiyeyi tencereye yavaşça ilave edip karıştırın
  • 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Kerevizlerin kararmaması için limonlu suda bekletin
  • Terbiyeyi eklerken yemeğin çok kaynamamasına dikkat edin
  • Terbiyeyi yemeğe eklerken yavaşça karıştırın topaklanmasın

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine nane veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
;