Kereviz Yemeği

Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlamak, mideyi güçlendirip iştah açmak ve sinirsel olarak oluşan yorgunlukları gidermek bulunmaktadır. Özellikle karaciğeri güçlendirip temizleme özelliğine sahip olması nedeniyle uzmanlarca sık tüketimi önerilmektedir.
Burada çeşitli Kereviz yemeği tarifleri verilecektir.

Kereviz yemeği çeşitleri


Zeytinyağlı Kereviz yemeği
  • 1 kg. Kereviz
  • 3 tane havuç
  • 1 adet irice soğan
  • 1 çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
  • 1 adet büyükçe patates
  • 2 su bardağı portakal suyu ve biraz da tuz
Öncelikle kerevizleri ayıklayıp küp şeklinde parçalara bölün, pişirmeye başlamadan önce bir süre unlu suyun içinde bekletin.

Soğanı doğrayın bir tencerede üzerine şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar kızartın.

Patatesin kabuğunu soyduktan sonra kerevizler gibi küp şeklinde doğrayın.

Havuçları da soyun ve enlemesine kesip parçalara ayırın.

Tencerede kavurduğunuz soğanlara havuç ilavesinden sonra biraz daha kavurun.

Kereviz yemeğinin yapılışı.

En son kereviz ve patatesleri ekleyerek 1-2 kere karıştırdıktan sonra portakal suyunun tamamını ilave ederek karışımı yüksek ateşte kaynattıktan sonra kereviz yemeğinin tamamen pişmesi için kısık ateşte işleme devam edin.
Kereviz yemeğini piştikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Portakallı, mandalinalı Kereviz yemeği
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 tane soğan
  • 2 tane patates ve 2 tane kırmızı biber
  • 2 adet portakal ve 4 adet mandalina
  • Biraz salça, biraz şeker ve bir miktar tuz
Kereviz yemeğinin yapılışı.

Önce kerevizin kalın kabuğunu soyun, patateslerin kabuklarını da soyun havuçlar ile küp şeklinde hepsini doğrayın. Soğanı ve biberi ayrı bir kaba doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun. Soğan ve biberi birkaç kez karıştırdıktan sonra salça ilave ederek kavurmaya devam edin. Sonrasında 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakın. Bu arada kereviz yemeği karışımının üzerine biraz şeker serpiştirin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak pişmesini bekleyin. Bu arada kereviz yemeğine ekleyeceğiniz portakal ve mandalinaların suyunu sıkın. Pişirme işlemi tamamlanınca portakal ve mandalina suyunu da ekleyerek tekrar kaynatın sonrasında dinlendirerek servis yapın.

Burada verilen iki kereviz yemeğinden başka birçok farklı kereviz yemeği yapılışını vermek mümkün olsa da kerevizin faydalı yönlerini belirtmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Karaciğerin temizliği ve özellikle sarılık hastalığına karşı olumlu etkisi mutlaka unutulmamalıdır.
21.01.2024 06:32:08
Kereviz Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kereviz Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

3 Yorum Yapılmış "Kereviz Yemeği"
Daha önce kereviz sevmiyordum bu tarifi bir kez denedim ve bayıldım. Bundan sonra her zaman yapacağım. Bunca sene boşuna yememişim. Harika bir yemek oluyor.
Kaptan . 06.03.2014
benim de kaçırdığım bir yer varmış pişirmeden önce unlu su yapmıyordum teşekkür ederim
Kavram . 22.02.2014
çok güzel anlatılmış yorumlayandan teşekkürlerimizi sunarız
Fetanet . 22.02.2014

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağı kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası vey...
Devamını Oku

Kereviz Salatası

Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz...
Devamını Oku

Portakallı Kereviz

Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğ...
Devamını Oku

Kereviz Sapı Çorbası

Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, sala...
Devamını Oku

Kereviz Tuzu

Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapra...
Devamını Oku

Kereviz

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan yaprakları ve kökü tüketilen iki yıllık bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme çalan beyaz renkte ve 2-3 mm...
Devamını Oku

Kerevizin Faydaları

Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğu...
Devamını Oku

Kereviz Yemekleri

Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabil...
Devamını Oku

Terbiyeli Kereviz

Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A, B ve C vitaminleri, selenyum, bakır...
Devamını Oku

Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası İçin Malzemeleri1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış p...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024