Teflon ve derin bir tencereye 3 su bardağı su, doğranmış kereviz, havuç, patatesi ilave edip yaklaşık 20 dakika kaynatalım.
Kaynadıktan sonra orta ateşte sebzelerin iyice yumuşaması için pişirelim. Sebzelerimiz piştikten sonra ateşten alalım ve soğumaya bırakalım. Sebzeler soğuduktan sonra pürüzsüz hale gelmesi için karıştırıcıdan geçirelim. Sebze karışımına 1 litre kaynar su döküp orta ateşte tekrar pişirmeye başlayalım. Ayrı bir teflon tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtalım ve 2 yemek kaşığı unu ilave edip kavuralım.
Hafif pembeleşmeye başladıktan sonra azar azar 1 su bardağı sütü dökelim. Kaynayan sebzelerin suyundan 3, 4 kaşık alıp un, süt karışımına ekleyelim. Kaynayan sebzelerin pürüzsüz bir hal alması için çırpma teliyle karıştıralım. Kereviz çorbasının içine hazırladığımız karışımı ilave edelim ve tuz, karabiber dökerek yaklaşık 10 dakika boyunca orta ateşte pişirelim. Kereviz çorbası hazır. Sıcak servis ediniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:33:58
Kereviz Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Kereviz erkek sağlığı açısından çok önemli bir besindir. Erkekliğe dair hormonların düzenlenmesi ve sağlıklı bir şekilde faaliyetlerine devam etmesinde başroldedir. Kereviz çorbası hem lezzetli hem sağlıklı beslenmek için en güzel yollardan biridir. Afiyet olsun. Tarifi yazanın emeğine sağlık.. Peyam . 25.02.2014
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024