{ "title": "Zeytinyağlı Kereviz", "image": "https://www.kereviz.gen.tr/images/zeytinyagli-kereviz(1).JPG", "date": "21.01.2024 11:12:02", "author": "Özenay", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağı kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağlı kereviz özellikle batı illerimizde Ege ve Akdeniz bölgesinde daha çok yapılmaktadır. Kerevizin sağlığımız yönünden pek çok faydası vardır. Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Cinsel gücü ve isteği artırır, iktidarsızlığı giderir. Ağız kokusunu önler, iştah açar. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir, gaz söktürücüdür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Hipertansiyon, diyabet ve prostat hastalarına faydalıdır. Cilde parlaklık verir, tazeler, anne sütünü artırır. Bu kadar faydalı bir sebzenin zeytinyağı da kullanılarak daha da sağlıklı bir hale getirilir. Yemek davetlerinde sunacağımız lezzetli bir sebze yemeğidir. Özellikle de çocuklarımıza sevdirerek yedirebileceğimiz faydalı bir yiyecektir.