{ "title": "Terbiyeli Kereviz", "image": "https://www.kereviz.gen.tr/images/terbiyeli-kereviz.JPG", "date": "21.01.2024 17:25:49", "author": "Göksel", "article": [ { "article": "
Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A, B ve C vitaminleri, selenyum, bakır, çinko, fosfor gibi mineraller ile hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Sapı, yaprakları aynı derecede besleyici özelliklere sahiptir. Kereviz vücutta stresi azaltır, yorgunluğu giderir, ağız kokusuna iyi gelir, öksürük için faydalıdır. Bunun yanı sıra iştah açıcı, mideyi güçlendirici, cilt lekelerinde ve sivilcelerde tedavi edici, kolesterol ve yüksek tansiyonda düzenleyici etkileri vardır. Diyet yapanlar için de zayıflamalarına yardımcı olacağını söylemeliyiz. Açlığı bastırıp, tokluk hissi verdiğinden, rejimlerinizde mükemmel bir yardımcıdır. Bunun yanında vücudunuzda fazla suyu dışarıya atacaktır. Ayrıca emziren bayanların sütünü arttırıcı özelliklere sahiptir. Unutkanlarında bol miktarda kereviz tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Dilerseniz şimdi yemeğimizin yapımına geçelim.

Terbiyeli kereviz için gerekli olan malzemeler
Terbiyeli kereviz nasıl yapılır?

Yemeğinizi hazırlamak için önce etlerinizi bir tencereye koyun. Ocakta hafif bir şekilde kavurduktan sonra, üzerine bir çay bardağı su ilave ederek, pişmesini sağlayın. Daha sonra kerevizleri ve patatesleri ayıklayın. Kerevizleri kararmaması için limonlu suyun içine koyun. Kerevizlerin taze olan yapraklarını da kullanın. Patatesleri suyun içine koyabilirsiniz. Kuru soğanı ayıklayarak, yemeklik doğrayın. Etiniz suyunu çekip piştiyse, soğanları ve yağı ilave ederek birlikte kavurmaya başlayın. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca domates salçasını ve kırmızı pul biberi ilave edin. Malzemenin hepsini hafifçe kavurun. Sonra içine ayıklayıp doğradığınız patates ve kerevizleri ilave edin. Beş dakika kadar birlikte pişirin. Daha sonra içine yeteri kadar sıcak su ilave edin. Malzemeler kaynayıp, patates ve kerevizler pişerken içine kereviz yapraklarını ve tuzunu ilave edin. Bir kâsenin içinde yumurta ve limon suyu karışımını iyice çırpın. Yumurtanın iyice karışması gerek. İyice karıştırdığınız karışımın içine yemekten bir kaşık su alarak tekrar karıştırın. Yine bir kaşık yemek suyu ilave ederek karıştırın. Bu işlemi iki ya da üç kez tekrarlayın. Ardından terbiye karışımını tenceredeki yemeğin içine katınız. Yemeği bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Terbiyeli kereviz yemeğini sıcak olarak servis etmelisiniz. Eminiz sevdikleriniz bu yemeği beğeneceklerdir.

Afiyet olsun.
" } ] }