{ "title": "Portakallı Kereviz", "image": "https://www.kereviz.gen.tr/images/portakalli-kereviz.JPG", "date": "21.01.2024 16:49:23", "author": "Yiğit", "article": [ { "article": "
Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğinin birebir önüne geçmektedir. Sarılık, yüksek tansiyon ve böbrek taşlarının dökülmesine de yardımcı olmaktadır. Portakallı kereviz tarifi yörelere ait bit yemek değildir ama Ege bölgesinde daha çok yapılmaktadır. Şayet sağlıklı besin tercih edenlerin ilk favorisi olup, aromatik lezzetler içermektedir.

Portakallı kereviz tarifi malzemeleri
Portakallı kereviz tarifi nasıl yapılır?

Taze olarak aldığınız kerevizi, güzelce yıkayın ve kabuklarını itina ile soyun. Derin bir kabın içerisine limonlu su koyun ve dilimlediğiniz kerevizleri suyun içerisine alın. Limonlu suda yıkanan kerevizler hem kararmamış olur hem de lezzeti artar.

Havuçları, suyun altında yıkayın ve kabuklarını soyucu ile soyup zar şeklinde doğrayın. Diğer taraftan soğanın kabuklarını soyun ve piyazlık şekilde doğrayın. Yemeğin pişeceği tencerenin içerisine yağı alın ve ısınmasını için ocağın altını orta ısıda açın.

Isınan yağın içerisine teker, teker önce soğanları, sonra havuçları ekleyip kavurun. Limonlu suda bekleyen kerevizleri de kavrulan malzemenin içerisine alıp bir iki çevrim sote edin. Ardından üzerine kesme şekeri ekleyin ve portakal suyunu da ilave ettikten sonra tencerenin kabağını kapatın.

Kerevizler, yumuşacık olana dek yemeğinizi orta ateşte pişirmeye devam edin. Portakallı kereviz istenilen kıvamı alınca ocaktan indirin ve soğuması için bir kenarda ağzı açık bekletin. Soğuduktan sonra üzerine ince kesim yaptığınız dereotu ve maydanozu serpiştirin. Yemeğiniz servis için sunum yapmaya hazır hale gelmiştir.
" } ] }