{ "title": "Kereviz Tuzu", "image": "https://www.kereviz.gen.tr/images/kereviz-tuzu.jpg", "date": "19.01.2024 20:23:46", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapraklarının boyu yaklaşık bir metre olabilir. Kendine özgü kokusu olan bitkidir. Avrupa'nın kuzey ve batı sahil yörelerinde doğa yapısı gereği yetiştirilmeye uygundur ve en çok buralarda yetiştirilir. Yaprak ve sapları genelde salata yapımında, kökleri yemeklerde, tohumları ise bitkisel tedavide yaygın olarak kullanılır. Şifa verici özelliği nedeniyle çayı yapılır, eter yağı da yine bu bitkiden çıkarılır. Ülkemizde de yaygın olarak yetiştiriciliği yapılmaktadır.