{ "title": "Kereviz Sapı Çorbası", "image": "https://www.kereviz.gen.tr/images/kereviz-sapi-corbasi.gif", "date": "19.01.2024 08:03:58", "author": "Kavis", "article": [ { "article": "Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, salatası ve dolması yapılarak oldukça farklı şekillerde değerlendirilebilir. Hatta sapları turşulara bile lezzet vermesi için çiğden veya rejimde sağlıklı diyet yardımcısı olarak kaynatılarak bile kullanılabiliyor. Yararları açısından saymakla bitmeyecek olan bu güzide sebze, kemik sağlığını teşvik eder. K vitamini, kalsiyum, magnezyum için iyi bir kaynaktır. Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı eklem oluşumuna yardımcı olur. Tansiyon düşürücü, sinirlenmeyi, stresi ve yorgunluğu önleyici, düş kırıklığı çekenlerin en iyi arkadaşı, unutkanların kurtarıcısıdır. Aynı zamanda kereviz sapının şifa dağıtan bir bitkisel iksir olduğunu ve başlayacağımız tarifle eşinize ve çocuklarınıza bu kadar kıymetli bir sebzenin sapından ve yapraklarından yapacağımız kereviz sapı çorbası, ile bambaşka bir çorba tadıyla sevmelerini sağlayacaktır. Tabi bu sağlıklı sebzeden en ufak zerresine kadar istifade etmek gerekiyor. Sevgili hanımlar, tarifimize başlarken zeytinyağı kullanmayanlar için tereyağı da kullanabilir, yağ cinsi size kalmış. Hazırlığımıza başlayalım.

Kereviz Sapı Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Kereviz Sapı Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce kerevizin saplarından başlayalım. Kerevizin saplarını ve yapraklarını güzelce yıkayalım. Soğanı soyup, ince ince doğrayalım. Sonra çorbamızı pişireceğimiz tenceremizi alıp, ocağımızın üstüne koyalım. İçine zeytinyağı, tuz ve şekeri de ekleyip, kavurmaya başlayalım. Ardından kereviz saplarını ve yapraklarını, uzun olacağı için birkaç parçaya bölüp tenceremize o şekilde koyalım. Kereviz sapları çok pişer. Bu da takribi 30 dakikadır. Soğanlar ve kereviz sapları iyice kavrulduktan sonra üzerine 5 bardak sıcak su ilave edelim ve kaynamaya bırakalım. Ayrı bir kapta yapacağımız terbiyesi için, malzemeleri alalım. İçine yoğurt, un, yumurta sarısını ve limon suyunu da katıp iyice karıştıralım. Daha sonra kaynamakta olan çorbamızdan birkaç kaşık sıcak su alıp, hazırlayacağımız terbiyeye ilave edelim. Yine arada karıştırmaya devam edelim. Bu işlemi terbiye ılık bir sıcaklığına gelene kadar yapalım. Ilınan terbiyeyi ağır ağır kaynamakta olan çorbamıza ilave edip, terbiye ettiğimiz çorbamızı bir müddet bu şekilde kaynatalım. Pişen kereviz sapı çorbamızı ocaktan alıp, sıcak servis yapalım. Arzuya göre üzerine, pul biber ve nane dökülebilir. Sağlıklı çorbanız hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }