{ "title": "Kereviz Salatası", "image": "https://www.kereviz.gen.tr/images/kereviz-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:55:30", "author": "Kayansel", "article": [ { "article": "Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz hakkında oldukça önemli bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kereviz pancar grillerden sayılmaktadır ve tıpkı şeker pancarında olduğu gibi baş kısmı toprağa gömülü bir biçimdedir ve sapları da toprağın dışında bulunmaktadır Türkiye'de hasat zamanı eylül ve kasım ayları arasındadır. Yılın her ayında manavlarda ve marketlerde kolayca bulunun kerevizin asıl vatanı Akdeniz bölgesidir. Kerevizin sadece salatası da yapılmaz birçok çeşitte sulu yemekleri de yapılmaktadır. Şifa kaynağı olan ve biz insanlar için oldukça yararları olan kereviz çocuklar içinde oldukça sağlıklı bir sebzedir.

Kerevizin faydalarına mideyi güçlendirir bilgisi ile başlıyoruz. Mide sıkıntılarını aşma konusunda oldukça yardımcı olan kereviz mideyi de oldukça güçlendirmektedir. Kereviz yenmesi halinde mevcut olan baş ağrısının da geçtiği ve olabilecek ağrılarında önüne geçtiği bilinmektedir. Kereviz iyi bir karaciğer dostudur ve karaciğeri temizlemekte oldukça başarılı bir sebzedir. İdrar söktürücü gücü sayesinde şişkinlikleri de azalttığı söylenmektedir. Uykusuzluk çekenler için kereviz birebir gelen bir sebzedir ve uykuyu düzenlediği bilinmektedir. Kanda bulunan olumsuzlukları da temizleyen kereviz aynı zamanda ciltte oluşan siyah noktaları da temizleyip temiz bir cilt elde edilmesini de sağlamaktadır. Unutkanlık sorunu olanlar içinde kereviz önerilebilir. Böbreklerinde taş ve kum bulunanlarında tüketmeleri gereken bir sebze olarak belirtilmiştir. Emziren anneler için süt yapıcı özelliği olan kereviz iyi de bir kan yapıcı olarak bilinmektedir. Romatizması olan hastalara da kereviz tüketmeleri önerilmektedir. Yüksek tansiyondan şikâyet edenlere de kereviz tüketmeleri önerilebilir. Diyet yapanlara önerilebilecek yiyeceklerin arasında yine kereviz başrollerdedir. Sinire bağlı yorgunlukların giderilmelerinde de kerevizin faydası çoktur. Böbrek üstü bezlerini çalıştırdığı da belirtilen kereviz cinsel gücü de artırması ile bilinmektedir. Araştırmacılar tarafından yapılan açıklamalara göre kerevizin insanlarda bağışık sistemini güçlendirdiği söylenmiştir.

Bir adet kerevizin içerisinde bulunan besin değerleri şu şekildedir
Sağlık açısından oldukça fazla faydaları bulunan kereviz sebzesinin salatası da oldukça lezzetli ve doyurucudur. Kereviz salatası diyet yapmaya karar vermiş kişilerinde oldukça işlerine yarayabilir ve içeriğinde bulunan malzemeler sayesinde diyet esnasında kaybedilmiş olan vitaminleri de geri almayı sağlayabilir. Kış aylarında sıkça tüketilmekte olan ve çok fazla da faydalı olan bu sebzenin salatası hem besleyicidir hem de kısa zamanda hazırlanabilecek bir salata çeşididir. Salataların en pratiği ve en kolayı dedir? Sorusunun da aslında cevabı kereviz salatasıdır. Çünkü hemencecik yapılır ve sunuma hazır hale gelir.

Kereviz salatasında gerekli olan malzemeler
Kereviz salatamızın yapımına öncelikle kerevizleri iyice yıkamakla başlıyoruz. Yıkayıp sularını akıttığımız kerevizlerin dış kabuklarını bir bıçak yardımı ile dikkatli bir biçimde soyuyoruz. Tamda bu esnada sizlere şu bilgiyi aktarmamız sizlerin açısından oldukça yararlı olacaktır. Temizlediğiniz kerevizlerinizin saplarını atmayın ve yeşil sapları mercimek çorbası gibi mikserden geçirdiğiniz çorbalarınızın içerisinde kullanınız. Çünkü kereviz saplarında çok sayıda vitamin vardır ve bu sapların atılması ile onca vitamini de çöpe atmış olursunuz.

Bu bilgiyi sizler ile paylaştıktan sonra salatamızın yapımına geri dönüyoruz. Soyduğumuz kerevizlerimizi kararmamaları için limon suyu ile siliyoruz ve bu işlemin arkasından bir rende veya robotun rende özelliği olan bölümü yardımı ile rendeliyoruz. Elmaları güzelce yıkadıktan sonra dış kabuklarını ince bir şekilde soyup, kerevizin ardından elmaları da rendeden geçiriyoruz. Sonrasında rendelemiş olduğumuz kerevizleri ve elmaları derin bir karıştırma kabının içerisine alıp, üzerine önceden hazırlamış olduğumuz yoğur ve mayonezimizi de ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak salatamızın içerisine arzu edilen miktarda tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Salatamız servise hazır hale gelmiştir. Servis kabının içerisine aldığımız kereviz salatamızın üzerine görsellik ve lezzet katmaları için çeri domates ve cevizden yardım alıyoruz. Özenli bir biçimde sunuma hazırladığımız kereviz salatamız sofradaki yerini almaya hazırdır.

Sizlere ve sevdiklerinize afiyet olsun diyoruz.
" } ] }