{ "title": "Kereviz Çorbası", "image": "https://www.kereviz.gen.tr/images/kereviz-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:33:58", "author": "Aypare", "article": [ { "article": "Kereviz Çorbası İçin Malzemeleri
Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Teflon ve derin bir tencereye 3 su bardağı su, doğranmış kereviz, havuç, patatesi ilave edip yaklaşık 20 dakika kaynatalım. Kaynadıktan sonra orta ateşte sebzelerin iyice yumuşaması için pişirelim. Sebzelerimiz piştikten sonra ateşten alalım ve soğumaya bırakalım. Sebzeler soğuduktan sonra pürüzsüz hale gelmesi için karıştırıcıdan geçirelim. Sebze karışımına 1 litre kaynar su döküp orta ateşte tekrar pişirmeye başlayalım. Ayrı bir teflon tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtalım ve 2 yemek kaşığı unu ilave edip kavuralım.

Hafif pembeleşmeye başladıktan sonra azar azar 1 su bardağı sütü dökelim. Kaynayan sebzelerin suyundan 3, 4 kaşık alıp un, süt karışımına ekleyelim. Kaynayan sebzelerin pürüzsüz bir hal alması için çırpma teliyle karıştıralım. Kereviz çorbasının içine hazırladığımız karışımı ilave edelim ve tuz, karabiber dökerek yaklaşık 10 dakika boyunca orta ateşte pişirelim. Kereviz çorbası hazır. Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }