{ "title": "Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi", "image": "https://www.kereviz.gen.tr/images/etli-terbiyeli-kereviz-tarifi.jpg", "date": "23.01.2024 06:47:05", "author": "Safevi", "article": [ { "article": "Malzemeler.

4 adet orta boy kereviz (Yapraklı)

2 adet orta boy patates.

1 orta boy soğan.

1/2 kg kuşbaşı et.

1 yemek kaşığı salça.

1 tatlı kaşığı pul biber.

1 tatlı kaşığı tuz.

1 limon.

1 yumurta.

1 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı.

1- Etleri tencereye koyun ve pişirin. Yağını koyup, etler hafifçe kavrulup, renk değiştirince 1 çay bardağı su koyup pişmeye bırakın.

2- Kereviz ve patatesleri soyun ve limonlu suya koyun (Kararmaması için)

3- Kerevizin yapraklarının taze ve körpe olanlarını ayrıca yıkayın ve ince ince doğrayın.

4- Soğanları küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave edin ve etle pişmesini sağlayın. Soğanlar ölünce içine salça ve pul biberi ekleyin. Kaşıkla hafifçe kavrulmalarını sağlayın.

5- Soyduğunuz kereviz ve patatesleri büyük küpler halinde doğrayın ve tencereye katın. 5 dk. Karıştırın, 2 su bardağı sıcak su ilave edin.

6- Tencere kaynayıp, kerevizler ve patatesler pişmeye dönünce kereviz yapraklarını ekleyip, tuzunu atın.

7- Bir kâsede yumurta ve limonun suyunu iyice çırpın. Yumurtanın beyazının iyice çözünmesi gerekmekte. (Yemekte pişmiş yumurta beyazı görmemek için) İyice çırpılan karışıma, yemeğin suyundan bir kepçe ekleyin ve tekrar çırpın. Sonra tekrar yemeğin suyundan bir kepçe ekleyip karışımı tekrar çırpın. Böylece 2-3 kez bu işlemi yaparak yemeğin suyuyla karıştırın. Son olarak kâseyi tencereye boşaltın ve tencereyi karıştırın.2 kez tencere kaynadığında yemeğinizin altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın." } ] }