Kerevizin Faydaları



Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğundan dolayı vücuda birçok fayda sağlamakta ve hastalıklar üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. Kerevizin hem sapı hem yaprakları aynı besleyici değerdedir.Kereviz çiğ olarak tüketileceği gibi pişirilerek de tüketilebilir. Aynı zamanda kereviz kurutularak da kullanılabilmektedir.

Kerevizin Faydaları

Kerevizin Faydaları

Kereviz vücutta uyarıcı bir etkiye sahiptir

Kanda mevcut olan stres hormonlarını azaltıcı etkisi vardır.

Kereviz, sinirden dolayı oluşabilecek yorgunluğu hafifletir.

Cinsel isteği artırır ve iktidarsızlığı giderici özelliğe sahiptir.

Ağız kokusunu giderir.

Öksürüğü en aza indirir.

Gaz söktürücü bir özelliğe sahiptir.

Mideyi güçlendirir.

İştah açıcı etki sağlar.

Sivilce ve cilt lekelerinde giderici etkisi vardır.

Yüksek tansiyon ve kolesterolü düzenler.

Diyabet ve prostat hastalarında fayda sağlar.

Vücutta oluşabilecek ağrıları hafifletir.

İdrar yollarını temizler.

Tuz içermeyen diyetlerde kereviz, tuz olarak kullanılır.

Cilde canlılık ve tazelik kazandırır.

Anne sütünü artırıcı bir özelliği vardır.

Romatizma ve gut hastalıklarından dolayı oluşacak yakınmaları hafifletir.

Kanı mikroplardan temizler.

Unutkanlık yaşayanlar için fayda sağlar.

Diyet yapanlarda etkili bir zayıflama sağlar. Kereviz, zayıflama amacı ile yapılan diyetlerde açığı bastırarak tokluk hissi yaratır ve vücutta fazla suyu dışarı atmayı kolaylaştırır.

Kerevizin, uyku problemlerini düzenleyici faydası vardır.

Böbrek kumu ve taşının daha kolay düşmesine yardımcı olur.

Kereviz, böbrek üstü bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar.

Yayınlanma Tarihi : 02.12.2013 07:24:27





Kerevizin Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kerevizin Faydaları"

Admin

Kerevizin Faydaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Kerevizin Faydaları konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28

Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Terbiyeli Kereviz

Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A,B ve C vitaminleri, selenyum, bakır, çinko, fosfor gibi mineraller ile hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacakt...

Kereviz Salatası

Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz hakkında oldukça önemli bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kerevi...

Kereviz Yemeği

Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlamak, mideyi güçlendirip iştah açmak ve sinirsel olarak oluşan yorgunlukları gide...

Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası İçin Malzemeler1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış patates4 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı su1 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 litre kaynar su1 yemek kaşığı ...

Portakallı Kereviz

Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğinin birebir önüne geçmektedir. Sarılık, yüksek tansiyon ve böbrek taşların...

Kereviz Yemekleri

Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabilmektedir. Kerevizin iştah aştığı ve bir çok hastalığa iyi geldiği bilin...

Kerevizin Faydaları

Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğundan dolayı vücuda birçok fayda sağlamakta ve hastalıklar üzerinde olumlu etki...

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Malzemeler 4 adet orta boy kereviz ( Yapraklı ) 2 adet orta boy patates 1 orta boy soğan 1/2 kg kuşbaşı et 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 limon 1 yumurta 1 yemek kaşığı tereyağ...

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağ kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağl...





#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Kereviz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2014